JoDale1 2020-03-05 15:25:15

VELKOMMEN TIL FRAMTIDENS HVALSTJERN SKISTADION!

Last ned Utviklingsplan for Hvalstjern skistadion her!

Da Hvalstjern Skistadion sto ferdig i 1990, klippet vi snora på trolig landets mest kompakte og intime anlegg for ski- og skiskyting. 7 års iherdig planlegging og bygging gjennom nesten utelukkende dugnadsinnsats hadde gitt oss et anlegg som etter datidens disipliner- og tekniske krav la grunnlaget for en sportslig suksess i Fet Skiklubb som noen knapt kunne forestille seg. Det er rett og slett vanskelig å forstå alle nasjonale- og internasjonale medaljer våre utøvere har hentet hjem i kjølvannet av den beviste anleggssatsingen som sikrer treningsmiljøet og et sterkt samhold i klubben. Minst like stolte blir vi hver gang vi inviterer allmenheten og hundretalls småunger til skikarusell noen hverdagskvelder gjennom vinteren - der både treningsaktive og alle andreskivenner helt nede fra to års alder (du leste riktig!) uten klokker eller mas kan kose seg en runde på ski med saft- og pokal i sikte når de krysser målseglet. Opplevelsen av smilene til ungene i slike stunder gir all den frivillige innsatsen som ligger bak, en virkelig mening!

 

Men også skisporten er i stadig utvikling og snart forsto vi behovene for å sikre sportslig helårstilbud der ikke minst kampen mot de stadig mer krevendeværgudene har blitt en reell utfordring her i lavlandet. Vårt første stasjonære kunstsnøanlegg kom ved tusenårsskifte, fra 2005 og frem til i dag har vi etablert asfaltert rulleskiløype, nytt løypetilpasset snøproduksjonsutstyr med to uavhengige teknologier, nye tekniske bygg og garasjer, ny datatekniskinfrastruktur og utvidet maskinpark – i sum anleggsinvesteringer for om lag 12 millioner kroner uten noe kommunalt anleggsbidrag! Hvordan er det mulig for en liten frivillig organisasjon tenker du kanskje? Vel – det er nettopp stadionanlegget som utgjør vår økonomiske ryggrad gjennom inntektsbringende arrangementer, en del utleie og profileringen av mange skivenner i næringslivet som velvillige sponsorer. I skrivende stund står vi foran oppstart på det trolig siste (og hittil dyreste) utviklingssteget vi ser for oss iverksatt «på egen kjøl» i anlegget. Vi må bokstavelig talt flytte fjell for å gjøre plass til en oppgradering av skiskytterbanen til dagens tekniske standarder – en forutsetning for å kunne påta seg nye nasjonale arrangementer på Hvalstjern - og ett betydelig første steg i moderniseringen av anlegget!

 

Samtidig gir nye disipliner som har kommet til, andre løypebehov og trasekrav enn for 30 år siden. Forventningene og kravene til funksjonaliteten til lokaler og infrastruktur er også noe helt annet enn den gang. De aktive gruppene har selv belyst de sportslige utbedringspunktene som de ser i dagens anlegg,og presentert sine klare sportslige behov for nye elementer fremover. Forslagene til utbedring ble vurdert, skissert og visualisert av Vindveggen Arkitekter AS i tett samarbeid med Anleggsutvalget. Arbeidet resulterte i en mulighetsstudie der Vindveggen, ved Martin Glomnes og hans dyktige medarbeidere, har bidratt med 380 timer vederlagsfrie dugnadstimer. Med utgangspunkt i mulighetsstudien og tekst fra Fet Skiklubb viser dette dokumentet du nå holder, hvordan skiklubbens visjoner om å videreutvikle Hvalstjern Skistadion som et varig regionalt ski- og skiskyttersenter kan ivaretas. Et nytt sentralt servicehus der alle nødvendige renntekniske-, daglige- og publikumsrelaterte funksjoner er ivaretatt, blir selve hjertet i fremtidens anlegg. Dokumentet herutgjør skiklubbens overordnede Utviklingsplan for Hvalstjern skistadion, og den vil nå bli spilt inn som et viktig grunnlag i arbeidet med den kommende Kommunedelplanen for idrett-, fysisk aktivitet og friluftsliv i Lillestrøm kommune. Forventningene om offentlig delaktighet i videreutviklingen av et sentralt ski- og skiskytteranlegg i den nye storkommunen, er åpenbar.

 

Velkommen til nye Hvalstjern Skistadion til glede for mange kommende generasjoner skivenner og aktive utøvere i folkehelsens fremme – god lesning! 

 

Hvalstjern, november 2019

 

Vennlig hilsen

Ole-Kristian Amundsen

Leder

Kalender

September
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

01.10.2022
O-laget

10:00 - 16:00

Smørebua

15.10.2022
Lydighetskurs

08:00 - 18:00

Grassletta

04.02.2023
KM skiskyting

07:00 - 18:00

Stadion - løypenettet

10.06.2023
Sommeravslutning

09:00 - 20:00

Stadion / skytebanen / rulleskiløypa

11.06.2023
Hundeutstilling

08:00 - 19:00

Stadion